lz_smallebanner2.jpg

zo 22 juli 10:00 - 17:00

di 24 juli 16:00 - 17:00

za 28 juli 8:00 - 9:00

Het elementair zwemmen is de basis waarop de zwem- en waterpolovereniging DES draait.

Niet alleen in financiële zin, maar ook als leverancier voor onze sporttakken wedstrijdzwemmen en waterpolo. Daarom vinden we het bij DES zo belangrijk dat de leerlingen niet alleen de zwemslagen goed leren beheersen, maar ook veel plezier hebben in het zwemmen.

DES gaat over op de ENVOZ leermethode

Het bestuur van DES heeft besloten om met ingang van 1 januari 2018 voor het Zwem ABC de lesmethode en zwemdiploma’s van het opleidingsinstituut ENVOZ te gaan gebruiken.

Hieronder leggen wij u uit waarom en wat dat voor de leerlingen betekent.

ENVOZ verstrekt internationaal erkende diploma’s

ENVOZ is het opleidingsinstituut voor de Nederlandse Zwembranche en heeft al ruim 40 jaar een uitgebreid aanbod van internationaal erkende zwemdiploma’s.

Uitgangspunt ENVOZ is zelfredzaamheid en zwemveiligheid

Het belangrijkste doel van de ENVOZ is om de veiligheid in het water te bevorderen. De lesmethode is zeer gericht op zelfredzaamheid en zwemveiligheid.

Kwaliteit en wijze van les geven veranderen niet

De nieuwe lesmethode verandert niets aan de kwaliteit en de wijze waarop er thans al les wordt gegeven aan onze leerlingen.

Het watervrij maken, het drijven en uitdrijven op buik en rug blijft hetzelfde.

Het kader van onze vereniging is in de afgelopen maanden adequaat voorbereid op de overgang en verandering in de lesstof.

In de bijlage vindt u een toelichting op de ENVOZ lesmethode en de gevolgen voor de leerlingen.

Bij DES vinden we het plezier in zwemmen het allerbelangrijkst.

Water is leuk!

Bij de lessen wordt dan ook gebruik gemaakt van spelelementen en zwemmaterialen die passen bij de leeftijd en belevingswereld van de leerlingen, of ze nu jonge kinderen zijn of volwassenen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u misschien nog vragen hebt over de nieuwe lesmethode. Uiteraard willen wij deze vragen naar behoren beantwoorden.

U kunt uw vragen stellen per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt de coördinator, Katinka Brown in het zwembad aanspreken.

Bijlagen:
Bewaar het bestand Bijlage.pdfBijlage[ ]15 kB277 Downloads