ow_smallebanner1.jpg

Mijn naam Theo Klabbers nu 81 jaar. In augustus wordt er zoals ieder jaar gezwommen.

Mijn zoon Richard is een van de sponsors, Een jaar of 40 geleden heb ik dat ook gedaan met plastic Industrie Klabbers. 38 jaar geleden ( 1980) werd ik gekozen voor volgboot, met mijn schip De Riemer vaarde ik naar Stavoren waar ik de jonge zwemmer Joop Lam aan boord kreeg, natuurlijk ook zijn trainer, die naam ben ik vergeten. Joop was een stille jongen. Het was mooi helder weer met weinig wind. We vaarde de haven uit waar de zwemmers van boord gingen, ik boomde de giek uit om daar berichten aan te kunnen hangen. Al snel merkte we dat ik te hart vaarde, mijn motor kon niet langzamer. Ik gooide een drijfanker buiten boord en nog een lange tros, onmiddellijk vaarde we de gewenste snelheid, we kunnen de kerktoren van Medemblik goed zien, de trainer vroeg mij zo recht mogelijk te varen. Na verloop van twee uur keken we om ons heen waar de concurrentie lag en vaarde. Volgens mij liggen we behoorlijk voor trainer, die zei niet veel Joop wilde iets drinken. Ik voelde de opwinding, we hebben een winnaar naast ons varen. Toen we Medemblik in vaarde en we al het publiek hoorde en zien klappen was mijn missie gedaan. Een paar dagen later kreeg ik een mooi herinnering tegel.

Ik woon inmiddels al twintig jaar in Thailand, als ik me goed voel op mijn leeftijd heb je wel eens iets, kom ik dit jaar naar Medemblik, ik wil het nog wel eens zien.

Groeten Th Klabbers.

Theo schreef onder zijn auteurs naam meer dan 30 verhalen waaronder Moord en Doodslag in Medemblik. Het boek is via de boekhandel of op internet te bestellen. https://www.bruna.nl/boeken/moord-en-doodslag-in-medemblik-9789463450430

Theo is ook schilder en heeft intussen 140 werken gemaakt.