wz_smallebanner1.jpg

Kalender wedstrijdzwemmen

feb
17

zo 17 feb 14:00 - 17:00

feb
17

zo 17 feb 14:00 - 17:30

feb
23

za 23 feb 14:00 - 18:00

feb
23

za 23 feb 15:00 - 17:30

feb
24

zo 24 feb 14:00 - 17:30

The Hague Swimming

Geweldig resultaat in de eerste Nationale zwemcompetitie!

De ploeg in de hoofdklasse wist met een thuiswedstrijd in het Hofbad, zichzelf te verbazen en daarmee er met de winst in de eerste ronde vandoor te gaan! Een fantastisch resultaat, waarbij er zelfs een voorsprong is opgebouwd van 90 seconden op nummer 2! Er is nu al een gigantische stap gezet richting de finaleronde!

Ook de ploeg in de A-klasse heeft een geweldig goed resultaat geleverd. Met een 4e plek is er boven verwachting gepresteerd en daarmee was het een zeer geslaagde dag in Zoetermeer!


Klik voor de volledige stand van de hoofdklasse hier

Klik voor de volledige stand van de A-klasse hier

Voor ronde 2 moeten we nog even geduld hebben, die vindt plaats op 13 januari 2019.

 
 

 

Na de goede lijn van de vorige rondes was het vandaag tijd voor de finaleronde. Iedereen had er zin in en was super gemotiveerd voor de wedstrijd. Een sterke teamprestatie zorgde ervoor dat het lange tijd stuivertje wisselen was met De Dolfijn om de tweede plek, helaas kwamen we net wat te kort op het einde en eindigde we op een mooie 3e plek in deze finaleronde! Ondanks dat we op basis van inschrijftijd zon 70 seconden achter stonden konden we lang mee strijden en eindigde we op 18 seconden als 3e. De scores van de finaleronde werden opgeteld bij de punten uit de vorige rondes, doordat VZC 4e werd in de finaleronde bleven zij ons net 1 punt voor in het eindklassement. Hierdoor eindigde we dus als 4e in het eindklassement, een mooie verbetering ten opzicht van vorig jaar waar we nog als 6e eindigde in de competitie!

The Hague Swimcup live op Zwemsport TV

Zie de website van de KNZB

Livetiming van de Voorjaarslmietwedstrijd vind u hier

Zie facebook van The Hague Swimming

 

Zie persbericht op de site van Racing Club

https://www.racingclub.nl/ths-wint-nationale-clubmeet/

-12-3-2017- De ploeg van The Hague Swimming (2) heeft vanmiddag in zwembad De Veur in Zoetermeer overtuigend gewonnen. Dit met als gevolg het kampioenschap van de landelijke B-Klasse. De zwemmers werden allemaal gefeliciteerd door Jelle Blok (voorzitter Racing Club) Hij merkte op dat het nog nooit in de zwemgeschiedenis is voorgekomen dat een tweede zwemploeg van een zwemvereniging het kampioenschap van de B-klasse behaalde. Een unieke gebeurtenis dus.

De zwemmers en coaches werden gefeliciteerd met een drankje en een hapje en ontvingen allemaal een witte roos.

In de hoofdklasse werd ook uitzonderlijk goed gepresteerd met als gevolg een zesde plaats in het klassement.

Zie ook The Hague Swimming schrijft geschiedenis

Voor nieuws op de website van The Hague Swimming klik hier

Voor de standen in de hoofdklasse klik hier

Voor de standen in de B-Klasse klik hier

Zie artikel van masterspeaker Jos van Kuyeren op Zwemkroniek

Elk jaar worden er door de KNZB prestatiemedailles uitgereikt. Er zijn gouden, zilveren en bronzen medailles.
Drie zwemmers van de D.E.S. kwamen dit jaar in aanmerking voor een bronzen prestatiemedaille.
Voor deze medaille kom je in aanmerking wanneer je bij de top 10 van je leeftijdscategorie van Nederland behoort, voor een gezwommen afstand in seizoen 2014-2015.

http://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/zwemmen/prestatiemedailles/

                  

v.l.n.r. Gaetane, Ilse, Nika

Gaetane Demyttenaere kreeg haar medaille voor de 10de plaats op de 100 vlinder, de 7de plaats op de 200 vlinder en de 10de plaats op de 400 wissel bij de Jeugd 2.

Nika Tchikhinachvili kreeg zijn medaille voor de 9de plaats op de 100 vlinder bij de junioren 2.

Ilse Rynja kreeg haar medaille voor de 6de plaats op de 50 school, de 6de plaats op de 100 school en de 3de plaats op de 200 school bij de Senioren 1.

Namens D.E.S. Gaetane, Nika en Ilse van harte gefeliciteerd met deze prestaties.

Op 4 oktober wist David uit den Boogaard een nieuw clubrecord neer te op de 100 meter schoolslag bij de heren.

Dit deed hij tijdens de verenigingscompetitie in Hoofddorp. DES sluit hiermee zijn carrière bij DES af. Hij gaat emigreren.
David, bedankt voor je inzet en je naam staat uiteraard in onze lijst met clubrecords. De tijd van 1.04,69 vormt een uitdaging voor, wie?  

Zie:

https://www.youtube.com/watch?v=hAhOHODriks&feature=youtu.be

 

 

 

Het afgelopen weekeind werd de NJJK lb (lb = lange baan) gezwommen in Eindhoven.

Voor D.E.S. mochten we dit jaar met 6 zwemmers meedoen aan de NJJK in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Om aan deze wedstrijd mee te mogen doen moeten zwemmers eerst (soms scherpe) limieten halen. In enkele gevallen vult de organisatie series aan met zwemmers die bijna de limiet hebben gehaald. De 6 zwemmers die samen met 25 zwemmers en trainers van Racing Club in Eindhoven aanwezig waren zijn: Gaetane Demyttenaere (4 afstanden), Freek Hollander (10 afstanden), Sterre Keller (5 afstanden), Ignazio Nunzi (2 afstanden), Nika Tchikhinachvili (5 afstanden) en Anne van der Zwan (1 afstand). De zwemmers hebben goed gezwommen, diverse persoonlijke records zijn verbeterd en 2 clubrecords zijn verbeterd. Alle zwemmers en trainers gefeliciteerd met het mooie resultaat. Sterre Keller heeft op de 200 en de 400 vrij voor meisjes 15 jaar een nieuw Clubrecord gezwommen.

De zwemmers werden 1 of meerdere dagen begeleid door de trainers van The Hague Swimming, de overnachtingen waren op een bungalowpark in de buurt van Eindhoven en de maaltijden en vervoer werden gedaan door ouders. Kortom een heel team rond de ruim 30 zwemmers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Iedereen hartelijk dank.

Den HAAG 7-6-2015.: Vanmiddag vonden de Regio-B Kampioenschappen plaats in het Hofbad. Een soort van tweede kans voor de zwemmers die net buiten de limiet vielen voor de Zomerkampioenschappen. een mooie wedstrijd waar ook een 8-tal zwemmers van DES aan deelnamen. Helaas ging het in het Hofbad niet goed met de elektronische tijdwaarneming. De verbinding tussen de computer van de jury en de computer van de ETW kwam niet tot stand. Wat later bleek is de computer van de jury de laatste keer in gebruik geweest in Dordrecht en daar zijn de nodige instellingen veranderd. Helaas ontbrak de tijd om dit uit te zoeken en op te lossen. De ETW van het Hofbad fungeerde overigens prima, maar door het ontbreken van de verbinding werd deze niet gebruikt. Uiteraard erg jammer en weer een leer voor velen om dit soort zaken te voorkomen.

Voor de uitslagen zie http://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/9765/

Tijdens de regio-zomerkampioenschappen op zaterdag 16 mei 2015 zwom Sterre Keller een oud clubrecord uit de boeken. Op de 400 meter vrij zette zij een tijd neer van 4.47,25. Goed voor een nieuw clubrecord voor 15 jarigen op deze afstand. De lijst van clubrecords is weer bijgewerkt. Felicitaties gaan uiteraard richting Sterre.

Tijdens de regiokampioenschappen zijn er weer vele mooie foto's gemaakt door Jos Dinkelberg. Benieuwd? U kunt ze hier bekijken.

 

zie http://knzbwest.cfas.nl/regiokamp2015_1/index.html#

Regelmatig worden er spullen vergeten na afloop van trainingen en wedstrijden. Veel van die spullen blijven achter bij de organisatie, blijven achter in het zwembad of worden meegenomen door een trainer. Logisch zou zijn dat degene die iets kwijt is hier ook navraag naar doet bij de trainer, commissieleden of zwembad. Niets is echter minder waar. Zo zijn er bij Jantina op dit moment wat spulletjes waar niemand naar vraagt. Zie hiervoor onderstaande foto.

Dus, vraag eens bij je trainer of het door jou vergeten ding soms gevonden is. En herken je iets op de foto vraag er dan even naar bij Jantina

 

 

Beste ouders,

Om volgend jaar onze kinderen weer aan de wedstrijden te kunnen laten deelnemen zijn wij op zoek naar ouders die kunnen en willen fungeren als zwemofficial.

Wat houdt dat in?

Een cursus zwemofficial 4/tijdwaarnemer, bestaande uit 3 cursusavonden en 1 (mondeling) examen. Je leert dan alles over zwemslagen en keerpunten en hoe je dat moet beoordelen. Na het behalen van het examen ben je bevoegd om voor D.E.S. als zwemofficial te fungeren bij zwemwedstrijden. Wij zijn altijd verplicht om afhankelijk van het aantal zwemmers waarmee we deelnemen een passend aantal officials mee te nemen. In principe proberen we het altijd zo te regelen dat je alleen fungeert bij een wedstrijd waar je kind daadwerkelijk zwemt.

Als we voldoende officials in ons 'bestand' hebben dan kunnen we het aantal keren dat iedereen moet fungeren zo beperkt mogelijk houden, circa 4 tot 6 keer per seizoen.

In het najaar wordt er weer een cursus zwemofficial gehouden. We zouden het heel fijn vinden als jullie mee zouden willen doen want we merken dat we door de groei van het ledenaantal van D.E.S. een (te) zwaar beroep op de huidige officials moeten doen en ook is door het stoppen met zwemmen/verhuizingen een aantal officials gestopt.

De cursus en het officialshirt worden uiteraard bekostigd door D.E.S.

Op dit moment zijn er de volgende cursusdata en locaties bekend, maar bij tenminste 10 aanmeldingen zal er ook nog een cursus in Haaglanden worden georganiseerd:

Locaties
Dordrecht, zwembad Sportboulevard: 7, 14, 28 oktober en 4 november; maximaal 25 cursisten.
Vlaardingen
, zwembad De Kulk: 16, 23, 30 oktober en 6 november 2014;maximaal 25 cursisten.
Voorhout, clubhuis De Columbiaan: 28 oktober, 4, 11 en 18 november 2014.
Bergschenhoek, clubhuis De Watervrienden: 27 oktober, 3, 10 en 17 november 2014.
Wassenaar, clubhuis WZK Wassenaar, 29 oktober, 5, 12 en 19 november 2014  

Willen jullie als je vragen of belangstelling hebt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met melding “officials”? 

Overigens als jullie een opa/oma of buurvrouw of goede vriend hebben die het leuk zou vinden? Die zijn ook van harte welkom! 

 

 Namens de Zwemcommissie 
Danielle van der Zwan

Tijdens de NJJK in Amsterdam is zaterdag een nieuw Clubrecord gezwommen op de 200 schoolslag door Ilse Rynja.

Ze werd met de tijd van 2.49.83 vijfde in de finale op de 200 schoolslag.

 

Zie voor alle andere clubrecords: http://www.zwemvereniging-des.nl/wedstrijdzwemmen/clubrecords

 

Het klassement regio west van de verenigingscompetitie vindt u hier

Het landelijk klassement vindt u hier

Klik hier voor de trainingstijden.