ow_smallebanner3.jpg

The Hague Swimming

IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik:
Dit is het hoogtepunt van het open water zwemmen! Dit moet je een keer hebben meegemaakt. De Zwemmarathon, een zwemwedstrijd van Stavoren (Friesland) naar Medemblik (Noord-Holland), staat bol van spanning, opwinding en gezonde krachtinspanningen. De afstand bedraagt zo'n 22 kilometer. Na de start, om 09:00 uur in de ochtend, zwemmen de deelnemers naast hun eigen boot, naar Medemblik. De ervaring leert dat de snelste zwemmer rond 13:15 uur in Medemblik arriveert. De laatste meters leggen de zwemmers af onder luidkeelse aanmoedigingen en applaus van de toeschouwers. Maar de deelnemers krijgen pas echt kippenvel als bij het aantikken ook de scheepstoeters hun geleverde prestatie luister bij zetten..

Organisatie:
DES is er met recht trots op dat zij de oudste en langste open water wedstrijd organiseert. Ieder jaar wordt er in nauwe samenwerking met de Commissie tot Behoud van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik een groot evenement georganiseerd. Meestal wordt de marathon gehouden op de tweede zaterdag van augustus. In 2019, de 50ste IJsselmeer Zwemmarathon, werd dit de derde zaterdag dus 17 augustus 2019. Voor 2020 is er nog geen datum bekend. Het tweede weekend van 2020 is al geclaimd door de organisatie van het NK Open Waterzwemmen. Wel is zeker dat er het nodige gaat veranderen door het wegvallen van een aantal medewerkers binnen de commissie. Dit zal hoogstwaarschijnlijk tot gevolg hebben dat de organisatie geen gastgezinnen meer gaat regelen.  Alle kosten worden gedekt door inkomsten verkregen uit sponsoring. Deze gelden worden beheerd door de Commissie tot Behoud van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren - Medemblik.