ow_smallebanner3.jpg

The Hague Swimming

De open water activiteiten van DES zijn geheel afhankelijk van sponsors. Niet alleen sponsors die de activiteiten met geld steunen maar ook sponsors die de activiteiten door persoonlijke inzet of arbeid door hun bedrijven steunen.

Vanaf 2005 heeft International Bathrooms de hoofdsponsoring van de toen zo genoemde International Bathroom Zwemmarathon voor zijn rekening genomen. Het comité is het bedrijf veel dank verschuldigd voor hun inzet in die jaren om de zwemmarathon een succes te laten worden.
Vanaf het jaar 2008 zijn er andere wegen bewandeld. Een resultaat hiervan was dat er een nieuwe hoofdsponsor kwam. Compri Aluminium BV. Met hen is een vijfjarig contract afgesloten dat liep tot de 45e zwemmarathon in 2014. De zwemmarathon heette dan ook de Compri Zwemmarathon. In 2014 heeft Compri aangegeven de sponsoring van de Zwemmarathon met 3 jaar te verlengen echter afbouwend in de bijdrage aan de Zwemmarathon. Er moest uitgekeken worden naar een nieuwe hoofdsponsor, In 2016 is er een nieuwe overeenkomst gesloten met een hoofdsponsor genaamd DYT Yacht Transport. Deze nieuwe hoofdsponsor heeft aangegeven dat zij geen naamsverbondenheid met de Zwemmarathon wenst en dat het aloude logo met de zwemmer weer in ere hersteld moet worden. De Zwemmarathon moet weer IJsselmeer Zwemmarathon gaan heten. De overeenkomst met DYT loopt tot en met de 50e editie voor 4 jaar.

Hiernaast zijn er nog wat kleinere sponsors die ons ieder jaar steunen.

Maar daar zijn we er nog niet mee, veel sponsoring word gegeven in de vorm van het daadwerkelijk meedoen aan de organisatie van de marathon.
De schippers stellen hun schepen en hun kunde ter beschikking van de marathon en zijn daardoor ook sponsors geworden.
De gastgezinnen en chauffeurs stellen hun woningen en hun auto's ter beschikking waardoor zij sponsors zijn geworden.

En zo zijn er nog veel meer mensen die belangeloos hun medewerking verlenen aan de IJsselmeer Zwemmarathon en de Brakeboer Trofee.

Dat wil echter niet zeggen dat de financiële ruimte voor het organiseren van de wedstrijden voldoende is.
Nee, ieder jaar zijn er kosten aan vergunningen, faciliteiten, programmaboekjes, prijzen etc. Totaal gaat er daarmee een behoorlijk bedrag gepaard dat ieder jaar weer opgehoest moet worden.
Nieuwe sponsors zijn daarom altijd welkom, van klein naar groot.
Is het sponsorschap iets voor u? Neem dan even contact op met de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij kunnen u veel meer vertellen over b.v. adverteren in het programmaboekje etc.